Skip to main content

logo stichtingweidegang reverse3

Certificerende Instellingen

Stichting Weidegang certificeert niet zelf. Dit gebeurt door een certificerende instelling (CI). Een CI mag, na erkenning door Stichting Weidegang, certificatie- en controlewerkzaamheden uitvoeren. De CI moet daarvoor hebben aangetoond een onafhankelijke, kwalitatief goede en uniforme controle en beoordeling uit te voeren. Een ISO/IEC 17065 accreditaat van een accrediterende instantie (zoals de Nederlandse Raad voor Accreditatie) is daarvoor in ieder geval vereist. In het kader van het integriteitsprogramma van de stichting worden CI’s jaarlijks door een onafhankelijke expert geaudit.

Alle schakels in een productieketen waarin Weidezuivel wordt verhandeld, bewerkt, verpakt of veredeld en uiteindelijk op de markt wordt gebracht met het Weidemelklogo moeten zelfstandig gecertificeerd zijn. Aanmelden voor certificering kan bij een bij Stichting Weidegang aangesloten Certificerende Instelling:

  • Qlip, Zutphen, Nederland 
  • MCC Vlaanderen, Lier, België 
  • ABCG, Alsfeld, Duitsland 
  • Bureau Veritas, Parijs, Frankrijk 
  • SGS, Emstek, Duitsland Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.